2017. március 28., kedd

Visszaszámlálás indul!

Egy hét múlva startol a futóklub Tokajban.
Hogyan jött létre? Már régóta tervezgetem, hogy szűkebb környezetemben életre hívok egy olyan kis mozgalmat, amelynek az a célja, hogy felállítsa az embereket a fotelből, és megismertesse velük a testmozgásnak ezt a legősibb módját. Hálás vagyok a Tokaji Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak, hogy a felkérésükkel megadták nekem a kezdőlökést a megvalósításhoz.
Biztosan sokan vannak, akik különböző okokból, de már gondolkodtak rajta, hogy kocogásra, futásra adják a fejüket. Aki ismer, az tudja hogy én személy szerint mennyire kedvelem a futást. Aki pedig közelebbről ismer azt is tudja, hogy milyen lelkesedéssel tudok róla és a hozzá kapcsolódó dolgokról beszélni. Szívem szerint minden emberrel megismertetném, megszerettetném ezt a testgyakorlati ágat.
Az elnevezés sokatmondó, de ugyanakkor félreértésekre is adhat okot. Íme, itt egy pár gondolat azoknak, akik tervezgetik, hogy ellátogatnak. Ne úgy képzeljétek, hogy találkozunk, köszöntjük egymást, és tömegesen nekiindulunk futni addig amíg a nyelvünkre nem taposunk. Az elsődleges cél a kedvcsinálás, a motiváció fenntartása, és a futás megkedvelése. Ez pedig nem lesz rövid és egyszerű, de az biztos, hogy aki kitart, annak egy egészségesebb, önbizalommal teli, és boldogabb szakasz következik az életében.
Senkit ne rettentsen el az, hogy ő majd jól lemarad a többiektől, mert nem bírja úgy a tempót. Ahogy mindannyian különbözőek vagyunk, úgy a futás sem fog egyformán menni mindenkinek.  Minden alkalommal együtt kezdünk, és egyszerre végzünk. Közben pedig ki-ki a saját állapotának, aktuális erőnlétének megfelelően sétál, kocog, fut. A legtöbben úgy kezdik, hogy valójában többet sétálnak, mint futnak. Ez így van jól. Nem az első hónapban szeretnénk versenyeket nyerni, vagy maratont futni. Ellenkezőleg. Arra szeretnénk felkészíteni a szervezetünket, hogy hosszabb távon, akár évtizedekig képes legyen rendszeres testmozgásra. Fontos cél még az is, hogy kialakuljon bennünk a mozgás szeretete, az a vágy, ami hétről-hétre kihajt minket a természetbe.
Ehhez igyekszem én a legtöbbet hozzáadni a tapasztalataimból, ismereteimből. Ahogy telik az idő úgy tudtok majd Ti is egyre több tapasztalatot megosztani másokkal.
Hogy mit hozzon magával aki eljön? Kényelmes cipőt, szerintem egy réteg ruhát, amit még magára tud venni a mozgás befejeztével, és természetesen egy kis frissítőt, ha szükségét érzi. Szükség lesz még sok-sok lelkesedésre.
Találkozunk 2017. április 4-én 17 órakor a TFG kollégiuma mögött, a parkolóban.

Fel a cipővel, le a kifogásokkal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése