2018. szeptember 23., vasárnap

10 000 Km

"A kitartás teszi a lehetetlent lehetségessé, a lehetségest valószínűvé, a valószínűt pedig bizonyossá."
Ez a kedvenc idézetem.

Ma megint volt ok az ünneplésre.
Amióta a modern technika beköltözött a futásaimba  (2014.01.01), és segítségével pontosan lehet tudni a megtett távolságot a mai napon átléptem a 10 000. Km-t. Igen tízezer kilométer. Biztosan vannak, akiknek ez nem nagy kunszt, de nekem ez komoly eredménynek számít.
Ez kb. 10 millió futólépés, majd' 46 nap futással töltött idő, több, mint 700 ezer elégetett kalória, és rengeteg-rengeteg sikerélmény. Ja, azért volt benne sok szenvedés is.
Ahogy közelednek ezek a kerek számok, mindíg nézegetem a google térképen, hogy hová is lehet eljutni ennyi kilométerből gazdálkodva. Egyre nehezebb és érdekesebb ez a feladat. A minap, mikor szembesültem azzal, hogy közeledik a jubileum, ismét leültem a gép elé, és keresgélni kezdtem. Nyugat felé már nem indulhatok, mert a kontinens hamar véget ér. Keletre is épp-hogy elég a szárazföld, úgy hogy délnek vettem az irányt. Meglepődve tapasztaltam, hogy egészen Mozambik határáig el lehet jutni ennyi futólépéssel.
Remélem eljutok Fokvárosig valamikor. 
Többször írtam már a motivációmról, most ennek a szép "ünnepnek" az apropójából szeretnék egy pár idézetet megosztani veletek. Biztosan sokat ismertek már belőle. 
Ui.: A jövő hónapban talán megint lesz ok ünneplésre :-)

"Azért, mert valami önzőnek, öncélúnak vagy hiábavalónak tűnik, még nem feltétlenül rossz. Lehet motiváló is, lehet akár értelme, és a futás ilyen: tényszerű, egyszerű, és elvezet önmagadhoz."

Simonyi Balázs

"Nem az a fontos, milyen gyorsan futsz, sőt az sem, hogy milyen kecsesen. A lényeg a kitartás, hogy talpon maradj, és bármilyen lassan is, de haladj előre."

Dean Ray Koontz

"A rendszeres futáshoz ki kell kanyarítanod egy darabot a napodból, még ha csak fél vagy egy órát is. Ha ez lehetetlennek látszik, tedd föl magadnak a következő kérdést: mennyi időt töltök tévénézéssel? Vagy a világhálón? Vagy vásárlással? Ezektől vedd el az időt, hogy olyasmire fordítsd, ami jót tesz neked."

Scott Jurek

"Ha hosszú távokat fut az ember, nem nehéz, sőt olykor szükséges is kikapcsolni az agyunkat."

Scott Jurek

"A futás fenntartja egészségünket, lendületünket, táplálja bennünk az életerőt."

Alice Hoffman

"A futónak látszó egyén és a futó között akkora a különbség, mint a gimiben a gyógytesis és a tesi tagozatos között: csupán a ruházat azonos. A futónak látszó egyén belekezd, majd abbahagyja, amint az oldala szúrni kezd, míg a futó attól futó, hogy leküzdi a jelentkező, a dologgal együtt járó kellemetlen tüneteket. A futónak látszó egyén meg van győződve róla, hogy ő is meg tudná csinálni; a futó megcsinálja. A futónak látszó egyénnek a közismert kilométerszámon kívül nincs fogalma arról, mennyi egy maraton valójában, a futó ezt már akkor fel tudja mérni, amikor lefutja az első félmaratont. A futónak látszó egyénben tombol a versenyszellem, le akarja hagyni a másikat, a futónak kizárólag önmagával van dolga: önmagát kell legyőznie."

Keresztury Tibor

„Ha átlépsz a határaidon, az mindig fájni fog. De amikor felismered, hogy képes voltál megtenni, az többet ér majd minden fájdalomnál.”
(Adam G. Steve)

,,Az élet rövid. A futástól kicsit hosszabbnak tűnik.”
(Baron Hansen)

„Egy futás megváltoztathatja a napodat. A rendszeres futás pedig az életedet.”
(Ismeretlen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése